Expertise

Over Carla Seip

Loopbaan & achtergrond

Zeer ruime expertise

Carla Seip ging op 1 januari 2000 van start als advocaat. Al tijdens haar rechtenstudie wist Carla dat ze zich wilde specialiseren in het familierecht. Dat kon bij een groot kantoor in Leeuwarden. Daar leerde Carla onder uitstekende begeleiding van senior-advocaten het vak van advocaat uitoefenen. Na de vereiste ervaring te hebben opgedaan werd Carla in 2003 lid van de vereniging Familie- en erfecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Ze rondde vervolgens met succes de specialisatie- en mediationopleiding van de vFAS af. Haar drijfveer: op hoog niveau werken en kwaliteit leveren aan cliënten met als doel een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Het geeft Carla voldoening wanneer problemen voorkomen of opgelost kunnen worden.

Vanwege de wens in Groningen te wonen en werken vervolgde Carla haar werk als advocaat en mediator in 2005 bij een gerenommeerd kantoor in Groningen. Om zich nog meer te specialiseren deed Carla in 2012 de collaborative divorce opleiding. Deze opleiding geeft extra expertise om de gevolgen van een scheiding in samenwerking met de advocaat van de andere partij te regelen. Hiermee kunnen kostbare, tijdrovende en stressvolle procedures voorkomen worden.

In 2014 besloot Carla haar ambities als zelfstandig werkend advocaat met succes vorm te geven onder de naam Carla Seip Familierechtspecialist en in 2023 verplaatste ze haar praktijk naar de Ubbo Emmiussingel te Groningen.

Voor Carla betekent het werk als advocaat meer dan de wet kennen en toepassen. Ze doet haar werk met veel bevlogenheid en plezier. De juridische kennis vormt de basis. Daarnaast weet ze hoe belangrijk het is een jaarrekening te kunnen lezen en bekend te zijn met fiscale aspecten van een scheiding. In veel zaken werkt Carla samen met accountants of een boekhouder. Ze heeft een goed inzicht in financiële zaken.

Ook kennis van psychologische aspecten van scheidingen en familieruzies in het erfrecht is voor Carla vanzelfsprekend. Deze kennis is voor een advocaat in het familierecht niet altijd aanwezig. Door jarenlange scholing -ook als mediator- is Carla bekend met problematiek van psychopathologie, narcisme, autisme en andere stoornissen. Daardoor weet ze wat de eventuele invloed daarvan op het regelen van de gevolgen van een scheiding of de afwikkeling van een nalatenschap kan zijn en welke aanpak daarom de voorkeur heeft.

Zowel nu als in de afgelopen jaren heeft Carla verschillende nevenactiviteiten op zich genomen. Zo is ze lange tijd vFAS regio-coördinator geweest, gastdocent geweest aan de Hanze Hogeschool en is ze vertrouwenspersoon bij een vereniging.

Bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) is Carla in het kader van de verplichte vermelding in het rechtsgebieden register geregistreerd voor familierecht en erfrecht.

Wilt u weten of Carla u kan helpen?

Laat het gerust weten! Neem contact op via de contactpagina: