Mediation, second opinion en coaching

Bent u het er samen over eens dat het beter is te gaan scheiden zonder naar de rechter te hoeven, dan kan mediation een goede keuze zijn. Mediaton is ook mogelijk om een ouderschapsplan te sluiten. En bestaat de wens om de erfenis in overleg te verdelen maar lukt het niet zonder begeleiding dan is nalatenschapsmediation een mogelijkheid.

Mediaton heeft voordelen. Vaak kan binnen een paar maanden alles geregeld zijn. De kosten van de mediaton kunnen worden gedeeld. Snel scheiden of snel de erfenis verdelen is ook mogelijk met behulp van mediation.

Mediaton heeft soms ook nadelen. Niet iedereen is geschikt om in mediation moeilijke problemen op te lossen. En niet elke mediator heeft voldoende juridische scholing of kennis van de problemen die tussen partners of familie een rol kunnen spelen. Het kan ook zijn dat je zelf twijfelt of je voldoende voor jezelf op kunt komen in mediaton. In zulke situaties is het verstandig om je zelf te laten informeren en adviseren. Carla kan je in de mediaton coachen om zo toch tot een echtscheidingsconvenant of overeenkomst te komen.